Βιογραφικά Μελών Δ.Σ

 



   
Βιογραφικά σημειώματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
Πρόεδρος: Αγγέλα Καϊμακλιώτη
Η Αγγέλα Καϊμακλιώτη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1967. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική ηγεσία και πολιτική και σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και διαμεσολάβησης. Είναι διευθύντρια σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. 
Ποιητικές Συλλογές
·         "Ξεκλειδώνοντας την Αλφαβήτα", Πήλιο 2011 
·         "Στιγμές Αλκυονίδες", Πήλιο 2012 
·         "Εκ του Σύνεγγυς", Φαρφουλάς 2014 (βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας Κύπρου) - Το έργο μεταφράστηκε στα Σερβικά από τον εκδοτικό οίκο Τreci Trg σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
·         “Αειθαλής Θάλασσα», Μελάνι 2017
Διηγήματα: 
 "Οι ψυχές βαδίζουν μόνες", Πήλιο 2011
Συμμετοχή στις δίγλωσσες ποιητικές ανθολογίες: 
·         "Poetic and visual routes on Aphrodite's island", Ακτίς, 2012
·         "Pane e poesia", La Vita Felice, 2015
·         "Anthologie de la poésie chypriote contemporaine ", Editions Variations, 2016
 
*******
Αντιπρόεδρος : Κώστας Κατσώνης (1949 -  )
Ο Κώστας Κατσώνης γεννήθηκε στην Αραδίππου  το 1949.Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου  και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά 
( M.Ed., TrinityCollege, USA) και  είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους.   Από το 1971 ως το 1988 εργάστηκε ως δάσκαλος σε διάφορα δημοτικά σχολεία και από το 1988 μεταπήδησε στη Μέση Εκπαίδευση,  όπου και εργάστηκε ως φιλόλογος, για να αφυπηρετήσει το 2009 από τη θέση του Επιθεωρητή- Πρώτου Λειτουργού  Εκπαίδευσης, με ειδικά καθήκοντα στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Μετά την αφυπηρέτησή του συνεργάστηκε για μια πενταετία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου (ως επιστημονικός συνεργάτης), στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής.Ανέπτυξε επίσης συνδικαλιστική δράση, ως γενικός αντιπρόσωπος,  Επαρχιακός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ.,τόσο της ΠΟΕΔ όσο και της ΟΕΛΜΕΚ.Από το 2011-2016 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και σχολικός έφορος στον Δήμο Αραδίππου.
 Είναι λογοτέχνης και  μελετητής της κυπριακής Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, και έχει επίσης ασχοληθεί με τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων για τη Δημοτική και τη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου.Έχει στο ενεργητικό μεγάλο αριθμό εκδόσεων (ποίηση, διηγήματα, δοκίμια, ιστορικές,  λογοτεχνικές και άλλες μελέτες, αθολογία παιδικού διηγήματος και Διδακτορική Διατριβή). Έχει  επιμεληθεί,φιλολογικά και γλωσσικά, μεγάλο αριθμό εκδόσεων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται λογτεχνικά και ιστορικά βιβλία, λαϊκή ποίηση κτλ. Με δική του  επιμέλεια και σχολιασμό εκδόθηκε (2015) το  βιβλίο «Ανδρέας Μαππούρας-Οι ποιητάρικες φυλλάδες»,  μια μνημειώδης έκδοση 960  σελίδων, ενώ  με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε στην Αραδίππου το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας», του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση «Ζωγραφία Λαλέουσα-ποιητικά άπαντα» (Λάρνακα, 2018),του αείμνηστου Αντρέα Κουρτέλλα, ενός καταξιωμένου δασκάλου, ζωγράφου και ποιητή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.   Ασχολείται επίσης με τη μελέτη της παιδικής και της ευρύτερης  λογοτεχνίας της Κύπρου,  και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετημάτων  σε κυπριακά και ελλαδικά περιοδικά.Υπήρξε επίσης μέλος της Επιτροπής Εκδόσεων  του Δήμου Λάρνακας και  μέλος Κριτικών Επιτροπών για κρατικά και άλλα λογοτεχνικά βραβεία, ενώ εδώ και  πολλά χρόνια  συμμετέχει, αρχικά ως μέλος και τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος, στην Κριτική Επιτροπή του Κατακλυσμού Λάρνακας για τα κυπριακά ποιήματα, ερωτικά δίστιχα και τσιαττιστά.
Από το 1978-1983 εργάστηκε ως Συντονιστής του Δημητρίειου Πολιτιστικού Κέντρου Λάρνακας,για την πολυσήμαντη δράση του οποίου έχει γράψει σχετικό βιβλίο-έρευνα. Υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας που εξέδιδε στη Λάρνακα το περιοδικό τέχνης και προβληματισμού "Ο Κύκλος"(1980-1986), με επικεφαλής τον αείμνηστο Φοίβο Σταυρίδη,  ενώ από το 1989 έχει την ευθύνη για την έκδοση  της ετήσιας επιθεώρησης κυπριακής παιδικής – νεανικής  λογοτεχνίας "Ανέμη", που έχει συμπληρώσει ίσαμε σήμερα 26 τεύχη. Είναι πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και   της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών  Λάρνακας,  και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους Επαρχίας Λάρνακας. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε στη Λάρνακα η Πολιτιστική Κίνηση «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος, ενώ  από το 2017 είναι αντιπρόεδρος. Είναι νυμφευμένος με την Αναστασία Χατζηλοή από τη Λάπηθο και έχουν δύο παιδιά.
‘Εργα:
·         Ελάτε να γνωρίσουμε την Κύπρο, ( για τα ελληνικά παροικιακά σχολεία), Έκδοση  Υπουργείου Παιδείας Κύπρου, Λευκωσία 1992.
·         Μιλήματα κι αντιμιλήματα (ποιητική συλλογή), Λάρνακα 1993.
·         Μορφές της Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας, Τόμος Β’ Λευκωσία   1996 (με Γ. Κιτρομηλίδη, Μ. Μιχαηλίδου και Φλ. Τιμοθέου)
·         Η Μελίνα της Κερύνειας (διηγήματα για μεγάλα παιδιά και νέους),   εκδόσεις Κ Επιφανίου, Λευκωσία 2002/2003.
·         Η Κύπρος στους δρόμους της Ιστορίας (ιστορική μελέτη), Λάρνακα   2002/2003/2007
·         Νεότερες εξελίξεις στη λογοτεχνία της Κύπρου για παιδιά και νέους, εκδόσεις Πάργα, Αθήνα 2003
·         Πρόσωπα και θέματα της κυπριακής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας,  Εκδόσεις Πάργα, Αθήνα 2003
·         Γράμμα από τον ουρανό (διηγήματα) Εκδόσεις Πάργα, Λευκωσία 2006
·         Το παιδαγωγικό στοιχείο στο σύγχρονο κυπριακό διήγημα για παιδιά  και νέους (διδακτορική διατριβή), έκδοση Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (σειρά διδακτορικών διατριβών, αρ. 9), Λευκωσία 2008
·         Λογοτεχνία και ειρηνική συνύπαρξη (Ανθολογία διηγήματος για παιδιά),  Πάργα, Λευκωσία 2012
·         Εκπαίδευση για τον 21ο αιώνα (δοκίμια), Πάργα, Λευκωσία  2013
·         Η πνευματική δημιουργία στη Λάρνακα - λόγιοι, συγγραφείς, λογοτέχνες,  μελετητές-100 Λογοτέχνες της Λάρνακας, (τόμος 1ος), Λάρνακα 2018 (συλλογική έκδοση, με Γ.Κιτρομηλίδη και Γλ.Γεωργιάδη). 
·         Αραδίππου, η Αυλή της Δεσποτείας-Άνθρωποι, Ιστορία, Πολιτισμός, Έκδοση Δήμου Αραδίππου, Αραδίππου 2018 (συλλογική έκδοση)
·         Το Δημητρίειον Πολιτιστικόν Κέντρον Λάρνακος 1973-1983 (μελέτη), Λάρνακα (υπό έκδοση)
 
********
Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Ιωσήφ Ιωσηφίδης
 
Έτος γέννησης: 1948
Τόπος γέννησης: Λάρνακα, Κύπρος
Σπουδές / σταδιοδρομία στον τομέα των γραμμάτων:
Πήρε Πτυχίο στα Μαθηματικά (1971, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στα Οικονομικά (1975, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας). Αριστοβάθμιος Διδάκτωρ Στατιστικής Οικονομικών (Παν. Αθηνών, 1978), Fellow of ISMM (Institute of Sales Marketing Management).
Διετέλεσε επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια Κύπρου (1989-99, 2003-08) σε επίπεδο Master’s ΜΒΑ (Economics, European Affairs, Marketing, Research), Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου, Αντιπρόεδρος των European Movement και UNAC.
Διευθυντής το Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου Ομίλου Λαϊκής (1981-83), διοργάνωσε Συνέδρια Λογοτεχνών στο Κέντρο. Είναι Κριτικός Θεάτρου από το 2000, Αντιπρόεδρος της Λυρικής/Οπερατικής Σκηνής Κύπρου και ως μπάσος της μετείχε σε όπερες στο εξωτερικό.
Παρακολούθησε Συμπόσια Κυπριακής Ελληνικής, Ξένης Λογοτεχνίας, μετείχε σε δύο Διεθνή Συνέδρια μεταφράσεων, είχε διάλογο με τον Κώστα Μόντη, στο έργο Γράμματα στη μητέρα.
Ως συγγραφέας, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Γαλλία (2003), στη Γερμανία (2006) και σε Παρίσι-Στρασβούργο (2008) παρουσιάζοντας μεταφρασμένο έργο του και Εισηγήσεις του.
Υπήρξε για τρεις θητείες Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου (στο διάστημα 2005-2017), την οποία ΕΛΚ εκπροσώπησε σε Λογοτεχνικές Ημερίδες/ Συνέδρια. Είναι Μέλος και των εξής: International Society of Poets, PEN International, ΕΠΟΚ, Όμιλος Φίλων Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, ΟΦΔΒΣ, Εθν. Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου.
Πήρε μαθήματα Φιλοσοφίας/ Φιλοσοφίας της Λογοτεχνίας στον Κύκλο Pax-Romana (Αθήνα, 1970-73). Μέλος της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου από το 1995 μετέχει με Ομιλίες του.
 
Διακρίσεις:
Το 2007 το ‘International Library of Poetry’ του απένειμε το Βραβείο «Best Poems, Best Poets» για 2 ποιήματά του.
Το 2014 η ανεξάρτητη Διεθνής Ακαδημία ARTS-SCIENCE-LETTRES (με έδρα στο Παρίσι) τον τίμησε με το Επίχρυσο Μετάλλιο της για το έργο του και τη συμβολή του στα Γράμματα, στην Επιστήμη και στον Πολιτισμό της Κύπρου και της Ε.Ε. ευρύτερα
Εργογραφία:
Ποιητικές Συλλογές, Διηγήματα, Μελέτες, Μεταφράσεις, Θέατρο, Ιστορία, Φιλοσοφία
ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α- Ες πόθ’ έρπες, 2001, Αθήνα, Εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β’- Σί βόλε, 2003, Αθήνα, Εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ- Έρως Απείρως, 2007, Λευκωσία, Εκδόσεις ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ.
ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, 2010, Λευκωσία-Αθήνα, Εκδόσεις ΠΑΡΓΑ.
ΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ, υπό έκδοση (Εκδόσεις Γαβριηλίδης), Αθήνα.
ΕΡΩΣ, ΜΥΘΟΣ, ΒΑΘΟΣ -200 Χαϊκού, Εκδόσεις ΡΩΜΗ, 2017, Θεσσαλονίκη.
Ανθολογία Ποίησης ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΚΥΠΡΟΣ – 24 Τουρκοκύπριοι ποιητές, 2007, Εκδόσεις Αναστάσης Αριστοτέλους, Λεμεσός. Επανεκδίδεται με 72 ΤΚ Ποιητές και 372 ποιήματα.
Ανθολογία Πολωνικής Ποίησης, υπό έκδοση (Εκδόσεις Γαβριηλίδης), Αθήνα.
Μετάφραση Νομπελιστών Ποιητών, ειδική έκδοση από το Ίδρυμα Πιερίδη, 2018.
Μετάφραση του έργου του Καλίλ Τζιπράν Ο Προφήτης. Εκδ. ΑΚΤΙΣ, Λεμεσός.
"Διηγήματα", αποκλειστική δημοσίευση στο Περιοδικό ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ (2006-2016).
Μελέτη "Οικονομία, Διοίκηση στην ποίηση Καβάφη", e-book: Negresco, ΤΕΠΑΚ.
Μελέτη "Καβαφική Ποίηση και Αριστοτελική Φιλία", e-book: Negresco, ΤΕΠΑΚ, 2016.
Μελέτη "Αθλητικός Λόγος Κύπρου Χρυσάνθη", Έκδοση Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, 2015.
Μελέτη "Παράδοση - Τραγούδι, Στίχος, Χορός, Κατακλυσμός", Εκδόσεις Δήμου Λάρνακας, 2017.
Θεατρικό "Ο Νωθρός βασιλιάς", Έκδoση Δήμου Λάρνακας-Θέατρο ΣΚΑΛΑ, 2017.
Θεατρικό, "Αντιγόνη και Κρέων", Όμιλος Φίλων Λογοτεχνίας Πολιτισμού, 2018.
Φιλοσοφία "Ζήνων ο Κιτιεύς", Εκδόσεις Δήμου Λάρνακας-Θέατρο ΣΚΑΛΑ, 2017.
Ιστορικό "Λατίνοι της Κύπρου, 10 αιώνες", υπό έκδοση από Πανεπ. Κύπρου.
Μελέτη "Μότσαρτ, Κάφκα: Γράμματα στον πατέρα- Σύγκριση", Εκδ. ΑΚΤΙΣ 2018.
Μεταφρασμένα ποιήματα σε 24 γλώσσες : Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τούρκικά, Πολωνικά, Σουηδικά, Φινλανδικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Εσθονικά, Λιθουανικά, Βουλγάρικα, Ρουμάνικα, Σέρβικα, Τσέχικα, Σλοβάκικα, Μαλτέζικα, Αραβικά, Αρμένικα, Ισραηλίτικα, Φιλιππινέζικα (Tagalo), Ινδικά (Hindu) και ένταξη κάποιων ποιημάτων σε Ανθολογίες χωρών με γλώσσες τις πιο πάνω.
Έκδοση ποιημάτων στα Αγγλικά (ηλεκτρονική από το Poemhunter, InternationalLibraryofPoetry) και έντυπη στα Εσθονικά (σύντομα στα Γαλλικά και Τούρκικα).
Ανάρτηση ποιημάτων σε έγκριτα Ιστολόγια και Ιστοσελίδες στην Ελλάδα και Αυστραλία (Diasporic, ΠΟΙΕΙΝ, Φρέαρ, Λόγω Γραφής, Poetics, Κύμα, Θράκα, Universalis κ.ά.)
********
Γραμματέας: Δέσποινα  Κωνσταντίνου  - Τσιουλτσιάν 

Η   Δέσποινα  Κωνσταντίνου  - Τσιουλτσιάν  γεννήθηκε  στη  Λάρνακα  το  1977. Αποφοίτησε  το  Λύκειο  Αγίου  Γεωργίου  Λάρνακας και  σπούδασε  στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με  υποτροφία του ΙΚΥ. Η  διπλωματική  της  εργασία  με   τίτλο ‘’Η  ενσωμάτωση  και η  επεξεργασία δημοτικών και δημοτικοφανών  μελωδιών  σε  έργα για  πιάνο  των Γιάννη Κωνσταντινίδη,  Σόλωνα  Μιχαηλίδη  και Δημήτρη  Μητρόπουλου’’  αναγνωρίστηκε  από το  ΚΥΣΑΤΣ ως ισότιμη μεταπτυχιακού τίτλου.
Είναι κάτοχος  πτυχίων  πιάνου, ανώτερων  θεωρητικών  και βυζαντινής  μουσικής.  Ολοκλήρωσε  μονοετή κύκλο μαθημάτων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης  στην  Ελλάδα.Επίσης  μελέτησε  κιθάρα. Παρακολούθησε  μαθήματα δημοσίων  σχέσεων και ασχολήθηκε  με  την  εκμάθηση  διάφορων  ξένων  γλωσσών.
Διατηρεί  σχολή  μουσικής.  Διδάσκει  επίσης  ως  εκπαιδεύτρια στα  Επιμορφωτικά  Κέντρα  Λάρνακας,  στο  ΔΡΑ.ΣΕ. , στο  Ανοιχτό  Σχολείο  του Δήμου Λάρνακας  και  στην  Προπαρασκευαστική  Μαθητεία.
Δημοσίευσε  μελέτες  μουσικολογικού περιεχομένου και έχει δώσει  σχετικές  διαλέξεις Ασχολείται  με την  έρευνα  και  τη  μελέτη θεμάτων  που  αφορούν  την  παλιά Λάρνακα.  Ακόμη,  μελετά  θέματα  που  αφορούν  τη  αρμένικη  κοινότητα  της  πόλης  μας.
Είναι  μέλος  του  Κυπριακού Συνδέσμου  Παιδικού νεανικού  Βιβλίου,  της Ένωσης Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου  και  του  Συνδέσμου  για  Άτομα  με  Αυτισμό  Κύπρου.
Είναι  γραμματέας  της Πολιτιστικής Κίνησης  Λάρνακας «Φίλοι  της  Λογοτεχνίας  και  του  Πολιτισμού’’

 
Έργα

  • Η  συγκρότηση  και  η  ανάπτυξη της  μουσικής ζωής  στη Λάρνακα μέχρι  το  ’70,Μια  επισκόπηση, μελέτη,  Λάρνακα,2003.
  • ΓολγίαςΑθηαίνουΕγκώμιον,  ποιητική συλλογή,  Λάρνακα,2003.
  • Έτσι απρόσμενα…διηγήματα,  Λάρνακα,2008
  • Γράμματα στο φεγγαράκι  και  στους  ανθρώπους, δύο  ποιητικές  συνθέσεις  για παιδιά  και έφηβους,  Λάρνακα, 2008.( Έπαινος  Διαγωνισμού Ποίησης  Ευγενίας  Παλαιολόγου  Πετρώνδα, Κυπριακός  Σύνδεσμος  Παιδικού  Νεανικού  Βιβλίου 2007  και  2008)
  • Δελτίο επικαιρότητας,  διηγήματα,  Λάρνακα, 2010
  • Εξαχτινώσεις  σε  τρία  και κάτι πεδία,  ποιήματα,  εκδ.  Βιβλιεκδοτική,  Λάρνακα,2012.
  • Η  γυναίκα  που  πήγαινε  στη  Βηρυτό,  ιστορικό  μυθιστόρημα,  Λάρνακα ( ά έκδ. 2014,β’ 2015  και  γ’ 2017)
  • Δυτικά  του Μεζαρλίκ, ιστορικό  μυθιστόρημα, Λάρνακα,2018
  • Συνομιλώντας  με  τ’  αγαπημένα, ποιητική  συλλογή,εκδ.  Αριστοτέλους,  Λεμεσός, 2018 (  Βραβείο  Διαγωνισμού  Ποίησης  Ευγενίας  Παλαιολόγου  Πετρώνδα,  Κυπριακός  Σύνδεσμος  Παιδικού  Νεανικού Βιβλίου 2015)
  • Δύο  κομμάτια ποίησης, ποίηση, υπό  έκδοση (Βραβείο  Διαγωνισμών  Ποίησης  Ευγενίας  Παλαιολόγου Πετρώνδα,  Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού  Βιβλίου  2018  και  2019)
  • Το  δέντρο  του  Ανουσιαμπούρ,  αρμένικο  παραμύθι,ανέκδοτο, ( Έπαινος  διαγωνισμού  Κυπριακού  Συνδέσμου  Παιδικού  Νεανικού  Βιβλίου, 2016)
  •   αρμένικη  κοινότητα  της Λάρνακας,  έρευνα  και  μελέτη,  ανέκδοτο.




********
Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Αφροδίτη Οικονόμου
=Η Αφροδίτη Οικονόμου, του γένους Τεύκρου Ανθία γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Οικονόμου και έχει 2 γιούς. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Μακαρίου Γ’ στη Λάρνακα και φοίτησε και για 2 χρόνια στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία. Eργάστηκε στο τμήμα σύνταξης των ειδήσεων του ΡΙΚ, και ως υπεύθυνη του ειδησεογραφικού τμήματος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού VOX TV στη Λάρνακα Ασχολείται με τη ποίηση από τα μαθητικά της χρόνια. Τα πρώτα της ποιήματα δημοσιεύτηκαν στο σχολικό περιοδικού του Λυκείου, όπου φοιτούσε. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή. Η δεύτερη ακολουθεί σύντομα. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λάρνακα.
*******
Ταμίας :  Χρίστος Αργυρού
O Χρήστος Αργυρού γεννήθηκε το 1972 στη Γιαλούσα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει, επίσης, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Ελληνική Αρχαιολογία, με ειδίκευση στη βυζαντινή τέχνη, και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Επιστήμες της Αγωγής. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται από το 1998 στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μονογραφίες σε θέματα εκπαίδευσης και ιστορίας της βυζαντινής τέχνης. Παράλληλα, ασχολείται με τη λογοτεχνία.

Δημοσίευσε ποιήματα, διηγήματα και κριτικές – παρουσιάσεις βιβλίων σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου.
Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές «Κατάδυση στο χρόνο» (2008, Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη) και «Ο κήπος των θλιμμένων ποιημάτων» (2015) τη μεσαιωνική μυθιστορία «Ο Άνθρωπος του Βασιλέως» (2009) και τα Διηγήματα «ΑΙΡΟΤΕΣ ΕΡΕΤΙΚΟΙ και άλλες ιστορίες» (2019)
 
********
Υπεύθυνη Εκδηλώσεων: Σιδερά Ειρήνη
Η Ειρήνη Σιδερά γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971.  Από το 1982 ζει στη Λάρνακα με μικρά και μεγάλα διαλείμματα.  Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στην Αθήνα και Μηχανικός Περιβάλλοντος στις Η.Π.Α.  Το 2007 δημοσίευσε στις εκδόσεις Αιγαίον την πρώτη της ποιητική συλλογή Οι μύθοι των σκιών, ενώ το 2016 εκδόθηκε η δεύτερη της ποιητική συλλογή Συνθλίψεις από τις εκδόσεις Βιβλιοεκδοτική. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
 *******
           Σύμβουλος: Δημήτριος Γκόγκας
 Ο Δημήτριος Γκόγκας γεννήθηκε το 1964 στο Στρυμονικό Σερρών. Σπούδασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Μετά την αφυπηρέτησή του ασχολήθηκε με την ποίηση. Ποιήματά του έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους και πανελλήνιους Ποιητικούς Διαγωνισμούς και έχουν αναρτηθεί σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Διατηρεί και επιμελείται δύο Ποιητικούς Ιστοτόπους: Οι Ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου (Ανθολόγιο ποίησης) και Κυπρίων Ποίηση (και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου). Το 2015 εξέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή την Ποιητική Συλλογή: "Ωράρια επιστροφών" και το 2018 συμμετείχε στην έκδοση της Ποιητικής Συλλογής από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ: "Απανθίσματα". Το 2016 συμμετείχε στο συλλογικό έργο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ: "Ταξίδια Πολύτιμα του Νου". Από το 2014 μέχρι και το 2017, ποιήματά του συμπεριελήφθησαν στις Ομαδικές Ποιητικές Συλλογές, από τις Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ. 
      Ποιητικές Συλλογές:

  •         Ωράρια Επιστροφών (2015)
  • Ένα τετράδιο για το Στρυμονικό (2018)
  • Κάμπος μιας Νιότης (2018)
  • Ξέρω έναν Τόπο (2017)
  • 16 αριθμοί και 24 γράμματα (2019)
Συμμετοχή σε Συλλογικά έργα
  • Ανθολογία 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ποίησης (2018)
  • Απανθίσματα (2018)
  • 1η, 2η, 3η, 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή εκδόσεων Διάνυσμα (2016)
  • Ποιητική Ανθολογία Ελικών (2015)
  • Ταξίδια Πολύτιμα του νου εκδόσεων Οστρια (2016)



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.